Search form

Листа на информации од јавен карактер

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 10 август 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација во моментов работи на првиот полугодишен извештај за спроведување на Стратегијата за реформа во јавната администрација, усвоена од Владата, во февруари оваа година.

Скопје, 26 јули 2018 год.

Владина делегација во состав Драган Тевдовски, министер за финансии, Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрација и Зорица Апостолска, министерка задолжена за странски инвестиции, утринава оддаде почит и положи свежо цвеќе пред споменикот на жртвите од земјотресот во Скопје, во 1963-та година.

Скопје, 26 јули 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска одржа прес конференција. На прес конференцијата министерот Манчевски ги презентираше Стратегијата и Акцискиот план за отворени податоци.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Shkup, 18 korrik 2018

Sot u mbajt takimi i dytë i Sekretariatit për Reforma në Administratën Publike të kryesuar nga Shefi i Sekretariatit Aleksandar Bajdevski, Zëvendësministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës.

Në takim u diskutua rreth statusit të realizimit të aktiviteteve të Planit aksional të Strategjisë për Reforma në Administratën Publike 2018-2022, buxhetin

Скопје, 04 јули 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска е дел од состанокот на министрите за економија во рамки на Берлин процесот. Состанокот е дел од серијата на средби во рамки на Лондон Самитот за земјите од Западен Балкан.

 

ИСУЧР
МАРнет - Македонска Академска Истражувачка Мрежа
ЕНЕР