Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Битола, 17 февруари 2020 година

Петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата денеска се одржа во Битола. На трибината говореа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски  и градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска. Свој осврт даде и проректорот за настава на Факултетот за информатички и комуникациски технологии - Битола проф. д-р Игор Неделковски.

Струмица, 10 февруари 2020

Министерството за информатичко општество и администрација продолжи со организирањето настани посветени на дигитализацијата.

Во Струмица денеска се одржа четвртата од серијата предвидени јавни трибини за Дигитализација на јавните услуги во Република Северна Македонија.

Скопје, 7 февруари 2020

Република Северна Македонија станува една од првите земји во светот, каде целото население добива можност за електронски идентитет. Денеска во Владата на Република Северна Македонија беше потпишан меморандум за разбирање со „Мастеркард“, од страна на министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски, министерката за финансии Нина Ангеловска и менаџерот на „Мастеркард“ за Бугарија, Северна Македонија, Албанија и Косово, Вања Манова. На потпишувањето присуствуваше и Чарлс Волтон, заменик претседател на „Мастеркард“ за дигитален идентитет.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, September 6th, 2019

Today, Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, joined and supported the Campaign "Moj DDV".

The measure anticipating 15% VAT refund produces the expected results.

As of September 5th, a total od 16 333 516 fiscal receipts have been scanned, with a turnover of  8 341 449 275 MKD.

The 15% VAT refund accounts for 135 893 436 MKD or 2 210 000 EUR.

Skopje, September 4th, 2019

Since last year, the Ministry of Information Society and Administration, in cooperation with Foundation Metamorphosis, has been actively supporting EU Code Week (EU Code Week 2019) organized each year in October at various locations in several countries in Europe and beyond.

Skopje, August 26th, 2019

Today, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski and the Minister of Trade, Torusim and Telecommunications of the Government of R.Serbia, Rasim Ljajikj signed an Agreement for Acceptance of Trust Services used in both states.

Pages