Демант на обвинувањата на СДСМ за проектот „Компјутер за секое дете“

Скопје, 3 Март 2008

Жалам што првиот информатичар на СДСМ не поседува елементарно познавање на новите трендови во информатичката технологија, изјави денеска на прес-конференција министерот за информатичко општество Иво Ивановски демантирајќи ги тврдењата на координаторот на пратеничката група на СДСМ Јани Макрадули во врска со владиниот проект „Компјутер за секое дете“.
Македонија ќе стане светска обложувалница

Скопје, 25 Февруари, 2008

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Време"
"МАКЕДОНИЈА ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКА ОБЛОЖУВАЛНИЦА"

Цела верзија во .pdf формат

Министерот Иво Ивановски во посета на училиштето Војдан Чернодрински

Скопје, 24 Јануари 2008

Министерот без ресор Иво Ивановски и постојаниот координатор на ОН Марија Луиза Силва Мехијас беа во посетата на училиштето Војдан Чернодрински како дел од проектот Еден лап-топ за секој ученикВладина делегација предводена од министерот Иво Ивановски во Естонија

Скопје, 13 февруари 2007

Владина делегација предводена од министерот без ресор задолжен за информатичко општество Иво Ивановски ќе престојува во тридневна посета на Република Естонија.

“МАКЕДОНИЈА–ЗЕМЈА НА ИНФОРМАТИЧАРИ”

Република Македонија

ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ПОЧИТУВАНИ ГРЃАНИ,

Како дел од кампањата “МАКЕДОНИЈА–ЗЕМЈА НА ИНФОРМАТИЧАРИ”, Владата на Република Македонија за сите заинтересирани граѓани обезбедува бесплатна обука за користење на компјутери.

Бесплатната обука ќе го опфати пакетот за канцелариско работење и работа со интернет програми, а ќе се спроведува на македонски и на албански јазик.

Студентски домови ќе добијат бесплатна Интернет конекција

Скопје, 09 Февруари

Владата на последната седница донесе одлука за обезбедување бесплатен интернет пристап во сите студентски домови, за доделување електронски потписи за сите работодавачи во Македонија, и за преземање мерки за привлекување инвестици од областа на електронска трговија
Syndicate content