Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 11 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и админситрација и Министерството за образование и наука, во соработка со Фондацијата Метаморфозис, ги повикуваат сите наставници и професори да се пријават на Европската недела на кодирање (EU Code Week 2018), која ќе се одржи помеѓу 6 и 21 октомври 2018 година на различни

Скопје, 10 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација, ги објавува нацрт предлозите на Законот за централен регистар на население, Законот за електронско управување и електронски услуги и Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги.

Скопје, 10 септември 2018 год.

Третиот состанок на Советот за реформа во јавната администрација, се одржа денеска во Владата на Република Македонија.

Целта на овој состанок беше координирање меѓу релевантните институции за клучните реформи во областа на јавната администрација во претстојниов период, кои треба да ја подобрат функционалноста и финансиската дисциплина на јавната администрација и органите во состав на Владата на Република Македонија.

Солун, 08 септември 2018 год.

Македонија и Грција како соседи имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што се соседи и да бидат партнери и постојано да соработуваат. Ова е заклучокот од средбата помеѓу министерот за информатичко општество и админситрација Дамјан Манчевски и  министерот за дигитална политика, телекомуникации и медиуми во грчката Влада, Никос Папас.

Скопје, 06 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со компанијата „HUAWEI“, и оваа година обезбедува можност за надградување на петте најдобри студенти од ИКТ факултетите во Република Македонија.

Радовиш, 03 септември 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска е во посета на Радовиш.

Во рамки на посетата на Радовиш, министерот Манчевски одржа состанок со претставниците на бизнис секторот. На состанокот се разговараше за двата големи проекти на кои во моментов работи Министерството за информатичко општество и администрација, односно за порталот за отворени податоци и порталот за е-услуги.

Скопје, 30 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и директорот на Светска Банка за Македонија и Косово, Марко Мантованели, денеска одржаа прес-конференција.

Тие го претставија Извештајот за проценка на зрелоста на капацитетите за сајбер безбедност во Македонија.

Скопје, 29 август 2018 год.

Во Министерството за информатичко општество и администрација, се одржа работна средба меѓу министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, министерката за правда Рената Дескоска, министерот за финансии Драган Тевдовски, заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски и претставници на Синдикатот на УПОЗ.

Скопје, 22 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска оствари средба со делегација од Сојузното министерство за економија и енергетика, Стопанската комора на Германија и Источниот комитет- здружение на источна Европа на германското стопанство, предводена од г-дин Хелге Толксдорф, раководител на секторот за проширување на ЕУ, Југоисточна Европа и Турција во Сојузното министерство за економија.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form