Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Монтреал,  03 ноември 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, е во официјална посета на Монтреал, Канада, каде учествува на меѓународниот симпозиум на тема: „Најдобри практики за ефективен и демократски трансфер на извршната власт“.

Фокусот на овој настан се предизвиците со кои се соочуваат државите и потребната поддршката при ефективниот трансфер на извршната власт што следи по демократските избори.

Тбилиси, 02 ноември 2018 год.

Делегација од Министерството за информатичко општество и администрација предводена од државниот секретар Јахи Јахија, а поддржана од Одделот за демократско управување при Мисијата на ОБСЕ во Скопје,  во периодот од 31 октомври до 2 ноември 2018 година престојуваше на студиска посета во Тбилиси, Грузија.

Дубаи, 01 ноември 2018 год.

Заменик - министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, е дел од Конференцијата на меѓународната телекомуникациска унија- ИТУ, која неделава се одржува во Дубаи,

Скопје, 01 ноември 2018 год.

Објавена е ажурирана верзија на акцискиот план.
Ве повикуваме електронски да ги доставите Вашите конструктивни коментари и предлози за подобрување на акцискиот план на cyber_security@mioa.gov.mk, најдоцна до 7 ноември 2018 година.

Скопје, 29 октомври 2018 год.

Во jули 2018 година, Владата на Република Македонија ја усвои првата Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Македонија. Во рамките на оваа активност, свој придонес дадоа претставници од јавниот сектор, приватниот сектор, академската

Скопје, 27 октомври 2018 год.

На 25-26 октомври 2018 година во Скопје, Р. Македонија, Центарот за државни служби во Астана (ACSH), во заедничка соработка со Министерството за информатичко општество и администрација на Република Македонија,

Скопје, 25 октомври 2018 год.

Центарот за државни служби во Астана заедно со Министерство за информатичко општество и администрација ја организираат конференцијата "Современите предизвици во јавната администрација и улогата

Скопје, 25 октомври 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација започнува со спроведување на хоризонталната анализа на јавната администрација. Што значи ова? Ова значи дека конечно во Македонија, ќе воведeме ред во хаосот што постои во системот. На овој процес му претходеше

Скопје, 22 октомври 2018 година

Министерството за информатичко општество и администрација со Националната интероперабилност овозможи електронска, стандардизирана и сигурна размена на податоци и документи помеѓу ИТ системите на државните органи и институции. Националната рамка за интероперабилност ги дава

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form