Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 07 јули 2022

  Од најмалите села до најголемите нации, владите бараат модерни решенија за управување со документи, автоматизирани работни текови и ефикасност во нивните процеси. МИОА водена од својата стратегија за дигитално by default со human-centric пристап, организираше работилница каде беа поканети сите институции корисници на постоечкиот ДМС. Во соработка со UNDP, работилницата имаше за цел за ко-дизајн на новото ДМС решение од аспект на улогите на самите корисници. МИОА со новото решение на ДМС ќе овозможи да се работи во paperless процес т.е. канцеларија без хартија кој и претставува прв чекор кон потполна дигитализација на владините институции.

 • Охрид, 4 и 5 јули 2022

  МИОА ја одржува втората работилница за ,,Евалуација на реформата  на  јавната администрација 2018 – 2022 и препораки за новата Стратегија и акцискиот план", со поддршка на РеСПА.

 • Баку, 01 јули 2022

  Меѓу интензивните активности за време на работниот престој во Баку, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити го посети и ASAN Mobile Service, каде одблиску се запозна со начинот на работа и услугите што ги нуди овој центар.

   

 • Баку, 30.06.2022 г.
   

  Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, при неговиот престој во Баку, Азербејџан, го посети Центарот за развој на „Е-Влада“ и се сретна со директорот на овој центар, г-дин Фариз Т. Јафаров.

 • Баку, 30.06.2022 г.
   

  Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска во Баку се сретна со претседателот на Државната Агенција за Јавни Услуги и Општествени Иновации под покровителство на претседателството на Република Азербејџан, г.Улви Мехдиијев.

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 07 јули 2022

Од најмалите села до најголемите нации, владите бараат модерни решенија за управување со документи, автоматизирани работни текови и ефикасност во нивните процеси. МИОА водена од својата стратегија за дигитално by default со human-centric пристап, организираше работилница каде беа поканети сите институции корисници на постоечкиот ДМС. Во соработка со UNDP, работилницата имаше за цел за ко-дизајн на новото ДМС решение од аспект на улогите на самите корисници. МИОА со новото решение на ДМС ќе овозможи да се работи во paperless процес т.е. канцеларија без хартија кој и претставува прв чекор кон потполна дигитализација на владините институции.

Охрид, 4 и 5 јули 2022

МИОА ја одржува втората работилница за ,,Евалуација на реформата  на  јавната администрација 2018 – 2022 и препораки за новата Стратегија и акцискиот план", со поддршка на РеСПА.

Баку, 01 јули 2022

Меѓу интензивните активности за време на работниот престој во Баку, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити го посети и ASAN Mobile Service, каде одблиску се запозна со начинот на работа и услугите што ги нуди овој центар.

 

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 07 јули 2022

Од најмалите села до најголемите нации, владите бараат модерни решенија за управување со документи, автоматизирани работни текови и ефикасност во нивните процеси. МИОА водена од својата стратегија за дигитално by default со human-centric пристап, организираше работилница каде беа поканети сите институции корисници на постоечкиот ДМС. Во соработка со UNDP, работилницата имаше за цел за ко-дизајн на новото ДМС решение од аспект на улогите на самите корисници. МИОА со новото решение на ДМС ќе овозможи да се работи во paperless процес т.е. канцеларија без хартија кој и претставува прв чекор кон потполна дигитализација на владините институции.

Охрид, 4 и 5 јули 2022

МИОА ја одржува втората работилница за ,,Евалуација на реформата  на  јавната администрација 2018 – 2022 и препораки за новата Стратегија и акцискиот план", со поддршка на РеСПА.

Баку, 01 јули 2022

Меѓу интензивните активности за време на работниот престој во Баку, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити го посети и ASAN Mobile Service, каде одблиску се запозна со начинот на работа и услугите што ги нуди овој центар.

 

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони