Search form

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 31 октомври 2019

Во прилог интегралното обраќање на министерот Манчевски:

Во процесот на соочување со проблемите и предизвиците на 21-виот век, иновацијата има клучна улога. Меѓутоа, за иновација се неопходни ресурси. На поединците и на компаниите им треба пристап до ресурси, информации и инфраструктура, но и битна е и соработката со различните сектори. За иновација е потребна силна поддршка од властите, преку обезбедување регулаторна, финансиска и техничка помош. Но, најзначајно за успехот на една иновација се податоците со кои што една индивидуа, фирма, институција или самата држава располага.

Катовице, 29 октомври 2019

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска и утре е во посета на Р. Полска, каде учествува на Европскиот форум за сајбер-безбедност. Тој се обрати на панел сесијата: „Развој на сајбер-безбедноста: Рушење на глобалните препреки во сајбер-безбедноста“.

Скопје, 28 октомври 2019

На третиот Форум за управување со интернет што денеска се одржа во Скопје со свој придонес на темите отворени на форумот, говореа министерот Роберт Поповски задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, и Марјан Забрчанец посебен советник за односи со јавност на претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 1st, 2019

The President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, accompanied by members of Government, Deputy President of the Government of the Republic of North Macedonia in charge of European affairs, Bujar Osmani, Deputy President and Minister of Defense, Radmila Shekerinska, Deputy President and Minister of Interior, Oliver Spasovski, Minister of Justice, Renata Deskoska, Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski...

London, February 27th, 2019

As part of his work visit of London, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, held a working meeting with representatives of the EURO College and of "London Metropolitan" University.

February 26th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration held a workshop with an aim to launch the consultative process on amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Officers.

Pages