Minister of information society and administration

Search form

ANNOUNCEMENTS

Skopje, February 8th, 2019

The position of the Ministry of Information Society and Administration with respect to the announcement carried by the Agency for Audio and Audiovisual Media Services is as follows:

Skopje, February 5th, 2019

Macedonia joins 140 countries from the world that mark the International Safer Internet Day today, under the motto "Together for Safer Internet". Marking this day is actually a call for action to all stakeholders to join forces and help create a safer internet for all, especially for young people. 

Skopje, January 30th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, the Minister without portfolio in charge of communication, accountability and transparency, Robert Popovski, and the Director of the Bureau on Public Safety under the Ministry of Interior, Sasho Tasevski, signed the Declaration against Hate Speech today, in the EU Info Centre in Skopje.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Катовице, 29 октомври 2019

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска и утре е во посета на Р. Полска, каде учествува на Европскиот форум за сајбер-безбедност. Тој се обрати на панел сесијата: „Развој на сајбер-безбедноста: Рушење на глобалните препреки во сајбер-безбедноста“.

Скопје, 28 октомври 2019

На третиот Форум за управување со интернет што денеска се одржа во Скопје со свој придонес на темите отворени на форумот, говореа министерот Роберт Поповски задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, и Марјан Забрчанец посебен советник за односи со јавност на претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев.

Скопје, 25 октомври 2019 година

Почитувани,

Кога зборуваме за развој на е-трговијата, во поширок контекст прво неопходно е да зборуваме за развој на дигитално општество. Од друга страна, за развој на дигитално општество потребна е дигитална инфраструктура, која ќе овозможи пристап до интернет за секој граѓанин.

Pages