Minister of information society and administration

Search form

ANNOUNCEMENTS

Skopje, January 25th, 2019

The European Funds for the Balkans (EFB) announced the new call for its flagship Fellowship Programme for government officials. The one-year educational programme supports public administrations from the Western Balkans by educating and motivating government officials to practice and advocate the European principles of public administration.

Skopje, January 24th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, participated in the debate titled "Perspectives of Investigative Journalism".

Minister Manchevski spoke on the panel session titled: "Do Open Databases Contribute to Improvement of Investigative Journalism?“, focusing on the new open data portal.

Skopje, January 21st, 2019

Today, the President of the Government of the Republic of Macedonia, Zoran Zaev, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, and the President of the National ICT Council within the Government of the Republic of Macedonia, Vladimir Cvetkovikj, held a meeting with Microsoft's General Manager of the CEE Multi-Country Europe, Anke den Ouden.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 17 октомври 2019 година

Министерството за информатичко општество и администрација, денеска го пушти во употреба Централниот регистар на население. Регистарот на население овозможува собирање на податоци за физички лица и нивно користење од страна на надлежните институции за потребите на нивните управни постапки. Регистарот им овозможува на институциите кои работат со личните податоци на граѓаните, тука да ги најдат најновите и најпрецизни податоци за граѓаните без потреба од рачно одржување и ажурирање.

Скопје, 16 октомври 2019 година

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот за образование и наука Арбер Адеми, денеска се обратија на настанот во рамките на патувачката училница „Una vita da social“.

Битола, 14 октомври 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска ги посети учениците од битолското основно училиште „Св.Климент Охридски“ кои го реализираат проектот „Направи робот“.  Настанот е во рамки на Неделата на кодирање- Code Week, а е во организација на „Национален центар за развој на иноваци и претприемачко учење“.

Pages