Minister of information society and administration

Search form

ANNOUNCEMENTS

Skopje, January 14th, 2019

With a view to improve efficiency in administrative procedure and to ensure consistent implementation of the Law on General Administrative Procedure (LGAP), as of today the Ministry of Information Society and Administration will launch a helpdesk for provision of practical advice to public administration bodies on application of LGAP.

Vevchani, January 13th, 2019

Today, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, attended and spoke on the traditional Vevchani Carnival 2019.

As Minister Manchevski noted, the Vevchani Carnival is a symbol of democracy, satire and criticism in Macedonia.

Skopje, January 11th, 2019

Ladies and Gentlemen,

The Ministry of Information Society and Administration will organize a public discussion on the National Operational Broadband Plan on January 17th, 2019 (Thursday) at 10:00 o'clock, in the MP's Club.

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, will give a speech during the public discussion.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Охрид, 7 октомври 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на втората „Тркалезна маса за лидери на високи позиции, посветена на хибридните закани поврзани со информациите“, финансирана од програмата Наука за мир и безбедност и ко-спонзорирана од Министерството за одбрана на САД.  

Будва, 3 октомври 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на панел дискусија на високо ниво што се одржува во Будва, Црна Гора. Целта на настанот е размена на искуства и практични решенија во однос на спроведувањето на процесот на ОВП во земјите во регионот, запознавање со новите трендови преку презентации на регионални иницијативи, како и дефинирање на областите во кои ќе се преземат заеднички мерки во иднина.

Љубљана, 02 октомври 2019 година

Овие неколку дена, во Љубљана се одржува меѓународна конференција за предзвиците во јавната администрација со која се соочуваат земјите од Западен Балкан. Конференцијата ја организира РеСПА (Регионалната школа за јавна администрација), а оваа година домаќин на конференцијата е Министерството за јавна администрација на Република Словенија.

Pages