Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 19.02.2021 година

Денес, заменик-министерот на Министерството за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, беше учесник на Стручна дебата за реформите во јавниот медиумски сервис МРТВ. Дебатата беше организирана од Здружението на новинарите на Македонија, во вид на вебинар, а се одржуваше на платформата ЗУМ. Заменик-министерот Бајдевски говореше на темата „Важноста на политичката и финансиската независност на МРТВ“.

Скопје 18 февруари 2021

Денеска се одржа работна средба со претставниците на „Мастеркард“, преку видео-конференциска врска, на која беше презентирано решението за дигитална идентификација на граѓаните на Република Северна Македонија.

Скопје, 13 февруари 2021

По повод Светскиот ден на радиото, 13 февруари, заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, беше гостин во „Стадион“ на Канал 77. Наместо од студио, емисијата се емитуваше од Мозаик салата во претседателската вила, а разговорите се водеа на тема „Има ли вакцина за спас на медиумите“.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, December 17th, 2020

Today, Deputy Minister of Information Society and Administration, Aleksandar Bajdevski, participated in the Second Sectoral Monitoring Committee on Democracy and Governance, which included discussions on effectiveness, efficiency, quality, coordination and alignment of activities in the field of Public Administration Reform, with with the ultimate goal being to reach a comprehensive advancement of the process.

Skopje, December 4th, 2020

As result of the four-year cooperation between MISA as main partner of USAID project for modernization of inspection services, implemented by IDEAS DePO, today, the Minister of Information Society and Administration Jeton Shaqiri issued a statement regarding conclusion of the project.

Skopje, November 6th, 2020

The Minister of Information Society and Administration, Jeton Shaqiri, participated in the 11th ministerial-level meeting of ReSPA's management board, held online. The meeting was focused on recognition of the work of the Regional School of Public Administration - ReSPA in the past, very challenging month, as well as during the ten years of existence thereof.

Pages