Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Министерството за информатичко општество и администрација, во рамки на редовните активности во процесот на координација на иницијативата за Партнерство за отворена власт и посветената поддршка на институциите и организациите вклучени во овој процес, во периодот 12-14.07.2022 година спроведе поединечни работни средби со Работната група со сите чинители за спроведување на Националниот Акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023 година.

 

Брисел 19 јули 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествуваше на денешниот историски настан во Брисел, во седиштето на Европската Унија, како дел од владината делегација, на првата меѓувладина конференција со ЕУ што го отвора процесот за прием на Северна Македонија во Европската Унија.

Скопје, 13 јули 2022

Денеска министерот Алити оствари работен состанок со експертите и тимот на USAID-CIDR  кои веќе со месеци работат со CICWG – работната група за оформување и зајакнување на капацитетот на критичната инфраструктура на Република Северна Македонија.

 

Pages

ANNOUNCEMENTS

Tallinn, June 15th, 2022

Today, on the sidelines of the Western Balkans Digital Security Forum conference held in Tallinn, Estonia, the Minister of Information Society and Administration (MISA), Admirim Aliti had a meeting with Linar Wiik, member of the digital advisory council of the President of Estonia, Mr. Allar Karis, and founder of EGA (E-Governance Academy).

Tallinn, June 15th, 2022

Today, on the sidelines of the Western Balkans Digital Security Forum conference held in Tallinn, Estonia, the Minister of Information Society and Administration (MIOA), Admirim Aliti, had a meeting with Estonia's Ambassador for digitalization, Her Excellency Nele Leosk.

RCC has launched the 3rd edition of the regional competition – Balkathon.

Applications are open starting from today 6 May to 16 June 2022, by 12:00 (CET+1).

 

Pages