Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 18 септември 2019 година

Деветтиот состанок на Специјалната група за реформа на јавната администрација (СГ РЈА) помеѓу Европската комисија и Северна Македонија се одржа вчера во Скопје, во рамки на Kомитетот за стабилизација и асоцијација.

Подгорица, 13 септември 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерката за јавна администрација на Р. Црна Гора, Сузана Прибиловиќ, денеска потпишаа Спогодба за заедничко признавање на квалификувани доверливи услуги и на шемите за електронска идентификација.

Подгорица, 13 септември 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска се обрати на панел сесијата на тема: „Политиките и медиумите“, во рамки на најголемата медиумска конференција „Денови на медиумите ЕУ-Западен Балкан“.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, January 17th, 2019

Today, the Ministry of Information Society and Administration organized a public discussion that included presentation of the working draft of the National Operational Broadband Plan (NOBP).

Skopje, January 16th, 2019

In 2019, MISA will expand the microlearning system for all state administration employees. All institutions that were not registered thus far will be added to the list, so that each public administration employee would have access to trainings offered by MISA. At present, MISA has 42 different available courses.

Skopje, January 14th, 2019

With a view to improve efficiency in administrative procedure and to ensure consistent implementation of the Law on General Administrative Procedure (LGAP), as of today the Ministry of Information Society and Administration will launch a helpdesk for provision of practical advice to public administration bodies on application of LGAP.

Pages