Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 05 февруари 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски,  денес учествуваше на панел дискусија во рамки на настанот „Недела на интегритет во Скопје. Национален настан на ICC за интегритет и антикорупција 2020“.

Белград, 03 февруари 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на конференција посветена на дигитализацијата во Белград, насловена како: „Дигитална соработка: Трансформација на Владите“.

Скопје, 31 јануари 2020

Согласно усвоениот модел за следење, известување и оценување, утврден во наративниот текст на Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018 – 2022 година, а врз основа на извештаите за степенот на имплементација и наодите. МИОА направи ревизија на Акцискиот план на Стратегијата за РЈА.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 5th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, and the Minister of Labour and Social Policy, Mila Carovska, attended the event organized by Semos Education, the offical training partner of Amazon Web Services (AWS) as of today.

Skopje, March 4th, 2019

On today's press-conference, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, presented the Law on Central Population Register, Law on Electronic Management and Electronic Services and the Law on Electronic Documents, Electronic Identification and Confidential Services.

Skopje, March 1st, 2019

The President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, accompanied by members of Government, Deputy President of the Government of the Republic of North Macedonia in charge of European affairs, Bujar Osmani, Deputy President and Minister of Defense, Radmila Shekerinska, Deputy President and Minister of Interior, Oliver Spasovski, Minister of Justice, Renata Deskoska, Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski...

Pages