Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Тетово, 27 јануари 2020

Министерството за информатичко општество и администрација, продолжи со организација на повеќе настани во областа на дигитализацијата.

Лондон, 22 јануари 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на Светскиот образовен форум што се одржува во Лондон, од 19 до 22 јануари.

Скопје, 17 јануари 2020

Продолжуваат инклузивните консултации и работните средби со сите засегнати страни, за трансфер вработените од јавниот во приватниот сектор, како дел од сеопфатниот проект за реорганизација на јавната администрација. Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска одржа работен состанок со претставниците на сите стопански комори во нашата земја, како и со претставници од синдикалните здруженија.

Pages

ANNOUNCEMENTS

London, February 27th, 2019

As part of his work visit of London, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, held a working meeting with representatives of the EURO College and of "London Metropolitan" University.

February 26th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration held a workshop with an aim to launch the consultative process on amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Officers.

Oxford, February 26th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, is on a working visit of London and Oxford University. As part of the visit, he is one of the panelists on the Global Conference on Cyber Security.

He held a speech at the panel concerning the national and regional progress in the fight against cybercrime.

Pages