Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 07 мај 2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција информираше за најновите информации во врска со КОВИД-19 во Република Северна Македонија.

Скопје, 07 мај 2020

Државите членки во Европската Унија, поддржани од Европската Комисија објавија официјален документ во кои сенаведени предностите и клучната важност од користење на апликации за следење на контактите на лицата позитивни на коронавирусот, со цел навремено детектирање на потенцијално новите заразени лица, рано тестирање и спречување на ширење на вирусот.

Скопје, 06 мај 2020

Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство-ОВП и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020, денеска одржа конститутивна седница. На седницата се обрати министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, осврнувајќи се заложбите на Владата за отворено партнерство, инклузивност и транспарентност.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 12th, 2019

The three-year programme "21st Century Schools" was promoted today in Skopje. The underlying aim thereof is to contribute toward improvements in primary education in the Western Balkans and to provide pupils aged 10 - 15 with the opportunity to develop critical thinking, problem-solving and coding skills. The programme, made available with funds from the UK Government in the amount of 10 million pounds, anticipates 20 to 30 micro:bit devices (coding computers) to be delivered to all primary schools, which pupils would use to program during classes.

Skopje, March 12th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration Marks the global Open Government Partnership week with a public discussion covering the topic: "Where We Stand and Further Steps Within the Open Government Partnership“.

Skopje, March 11th, 2019

Today, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, and the Minister Without Portfolio Responsible for Communications, Accountability and Transparency, Robert Popovski, held a meeting with the Deputy-Director of Open Government Partnership Support Unit in Washington D.C., Jo Powell.

Pages