Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 19 февруари 2020

Заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски одржа работен состанок со амбасадорот на Народна Република Кина Џанг Ѕуо.

На состанокот се разговараше за можностите за меѓусебна соработка и за претстојниот Самит на Кина и земјите од Централна Европа, кој ќе се одржи во Пекинг на 15ти и 16ти април 2020 година.

Битола, 17 февруари 2020 година

Петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата денеска се одржа во Битола. На трибината говореа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски  и градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска. Свој осврт даде и проректорот за настава на Факултетот за информатички и комуникациски технологии - Битола проф. д-р Игор Неделковски.

Струмица, 10 февруари 2020

Министерството за информатичко општество и администрација продолжи со организирањето настани посветени на дигитализацијата.

Во Струмица денеска се одржа четвртата од серијата предвидени јавни трибини за Дигитализација на јавните услуги во Република Северна Македонија.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 11th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration will organize a public discussion on the proposed text for the Law on Senior Civil Service, on March 13th at 11:00 o'clock, in the MPs' Club.

Skopje, March 11th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration, in cooperation with the four chambers of commerce, established a working group tasked to define criteria and select the best ICT company in the Republic of North Macedonia. The aim of the call is to select the best ICT company that would hold a 15-minute presentation at the Digital Summit, to be held on April 4th and 5th, 2019 in Belgrade.

Skopje, March 6th, 2019

Today, the Government of the Republic of North Macedonia hosted an event, whereby a Memorandum of Cooperation was signed on use of the System for Collection and Processing of Statistical Data for Prevention and Repression of Corruption and Money Laundering.

Pages