Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Почитувани,

Од денеска сите дозволи во услови на ограничено движење коишто ги издава Министерството за информатичко општество и администрација се достапни на порталот за електронски услуги, uslugi.gov.mk

Сега барањето на дозвола може едноставно и со некоку клика по електронски пат да се достави заедно со сите потребни пропратни документи.

За добивање на дозвола за

Согласно последните насоки на Владата на Република Северна Македонија, ја известуваме јавноста дека Министерството за информатичко општество и администрација е задолжено да издава дозволи за движење за време на траење на забраната за движење.

Скопје, 07 април 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска потпишаа договор со директорот на Македонски Телеком Никола Љушев,  за донација на мобилен интернет за далечинско учење за 30.000 основци и средношколци од семејства со социјален ризик, кои ќе добијат 10 GB интернет месечно.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 5th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, and the Minister of Labour and Social Policy, Mila Carovska, attended the event organized by Semos Education, the offical training partner of Amazon Web Services (AWS) as of today.

Skopje, March 4th, 2019

On today's press-conference, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, presented the Law on Central Population Register, Law on Electronic Management and Electronic Services and the Law on Electronic Documents, Electronic Identification and Confidential Services.

Skopje, March 1st, 2019

The President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, accompanied by members of Government, Deputy President of the Government of the Republic of North Macedonia in charge of European affairs, Bujar Osmani, Deputy President and Minister of Defense, Radmila Shekerinska, Deputy President and Minister of Interior, Oliver Spasovski, Minister of Justice, Renata Deskoska, Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski...

Pages