Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 03 април 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, потпиша договор за пристапување на Северна Македонија, кон програмата за дигитална администрација-ИСА2 на Европската Унија, со комесарот за буџет и администрација Јоханес Хан.

Скопје, 31 март 2020

Министерството за информатичко општество и администрација, вчера го објави Извештајот на вработени во јавниот сектор за 2019-та година. Извештајот покажува зголемување на бројот на вработени за 832 лица, односно за 0,6%, споредено со 2018-та година.

Скопје, 30 март 2020

Министерството за информатичко општество и администрација, согласно законската обврска го објавуваа Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2019-та година.

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2019-та година во изнесува 132.900.

Вработените се распределени во 1.324 институции.

Pages

ANNOUNCEMENTS

London, February 27th, 2019

As part of his work visit of London, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, held a working meeting with representatives of the EURO College and of "London Metropolitan" University.

February 26th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration held a workshop with an aim to launch the consultative process on amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Officers.

Oxford, February 26th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, is on a working visit of London and Oxford University. As part of the visit, he is one of the panelists on the Global Conference on Cyber Security.

He held a speech at the panel concerning the national and regional progress in the fight against cybercrime.

Pages