Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 08 мај

На 6 мај се одржа конститутивната видео седница на Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство (ОВП) и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020 (Совет). На седницата се официјализираше конституирањето на Советот како советодавно тело за ОВП на Република Северна Македонија, за координација и следење на развојот и спроведувањето на акциските планови (АП).

Скопје, 07 мај 2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција информираше за најновите информации во врска со КОВИД-19 во Република Северна Македонија.

Скопје, 07 мај 2020

Државите членки во Европската Унија, поддржани од Европската Комисија објавија официјален документ во кои сенаведени предностите и клучната важност од користење на апликации за следење на контактите на лицата позитивни на коронавирусот, со цел навремено детектирање на потенцијално новите заразени лица, рано тестирање и спречување на ширење на вирусот.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, April 15th, 2019

The Ministry of Information Society and Administration launched a consultative process of amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Servants. Today's public discussion included presentation of the current state-of-affairs, challenges in implementation of these two laws, and proposals on aspects that need improvement.

Public Discussion on Amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Servants

Dear all,

The Ministry of Information Society and Administration hereby invites you to the public discussion on amendments to the Law on Public Sector Employees and the Law on Administrative Servants.

Skopje, April 12th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, co-chaired the Subcommittee on Innovation, Information Society and Social Policy in the European Commission. As Minister Manchevski noted, it is of great importance for North Macedonia to chair this subcommittee in this period. He focused his opening remarks on the state's progress in these areas.

Pages