Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 06 мај 2020

Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство-ОВП и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020, денеска одржа конститутивна седница. На седницата се обрати министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, осврнувајќи се заложбите на Владата за отворено партнерство, инклузивност и транспарентност.

Владата на Република Северна Македонија информира кои  институции даваат дозволи во услови на ограничено движење на граѓаните на целата територија на државата и за кои категории на граѓани.

Во категорија на дозволи кои што ги издава МИОА се опфатени:

•       Претставници на институции за кои со одлука на Кризниот штаб на Влада на Република Северна Македонија

Скопје, 15 април 2020

На денешниот Кризен штаб беше донесена одлука дека за време на престојниот продолжен викенд, активистите за бездомните животни, кои се дел од регистирани здруженија, ќе добиваат дозвола два часа дневно во услови на ограничено движење да  можат да ги нахранат и да се грижат за бездомните животни.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, April 11th, 2019

Deputy Minister of Information Society and Administraton, Aleksandar Bajdevski, participated in the traditional celebration ceremony on the occasion of Customs Administration Day - April 14th.

Skopje, April 10th, 2019

The Deputy Minister of Information Society and Administration, Aleksandar Bajdevski, held a speech during the conference "Like Elections - Like Future", organized by CIVIL - Center for Freedom. The conference included presentation of findings, analyses and recommendations for the upcoming presidential elections.

Geneva, April 10th, 2019

The Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, addressed the attendees on the interactive session of high political representatives, organized as part of the largest World Summit on the Information Society held in Geneva, Switzerland.

Minister Manchevski focused on efforts of the Government of North Macedonia to develop digital economy, in the Western Balkans context.

Pages