Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 07 мај 2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција информираше за најновите информации во врска со КОВИД-19 во Република Северна Македонија.

Скопје, 07 мај 2020

Државите членки во Европската Унија, поддржани од Европската Комисија објавија официјален документ во кои сенаведени предностите и клучната важност од користење на апликации за следење на контактите на лицата позитивни на коронавирусот, со цел навремено детектирање на потенцијално новите заразени лица, рано тестирање и спречување на ширење на вирусот.

Скопје, 06 мај 2020

Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство-ОВП и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020, денеска одржа конститутивна седница. На седницата се обрати министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, осврнувајќи се заложбите на Владата за отворено партнерство, инклузивност и транспарентност.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, February 20th, 2019

Today, the President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, and the Minister of Information Technology and Administration, Damjan Manchevski, announced the onset of the "Single Point of Services" project, which would provide a single access point to various services from many ministries and state institutions and, in turn, significantly reduce the amount of waiting time of citizens in the process of receiving services and contribute to creation of public administration as true service for citizens.

Skopje, February 19th, 2019

On today's press conference, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, and the Minister of Digital Policy, Telecommunications and Media of the Hellenic Republic, Nikos Pappas, signed a Memorandum of Understanding to reduce roaming prices.

Skopje, February 18th, 2019

Today, the President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, and the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, held an informal meeting with the Minister of Digital Policy, Telecommunications and Media of the Hellenic Republic, Nikos Pappas.

Pages