Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 29 април 2022

На 29 април 2022 се одржа втората видео седница на Советот за координација и следење на процесот на Партнерството за отворена власт 2021-2023 година. На седницата беа разгледани, дискутирани и ставени на гласање клучни прашања за функционирањето на Советот, како усвојување на Деловникот за работа на Советот и избор на ко-претседатели на Советот.

Скопје, 28 април 2022

Можностите за намалување на цените за роаминг-услугите помеѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, беа тема на денешниот работен состанок на којшто учествуваше заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски и Дилјан Берковски, заменик министер за транспорт и комуникации на Бугарија.

 

Скопје, 27 април 2022

Тековните и идните активности на МИОА во однос на реформата на јавната администрација и дигитализација, како и останатите реформски процеси на патот кон ЕУ.

Ова беше во фокусот на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и новата директорка на РеСПА Маја Ханџиска Трендафилова.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, April 4th,,2022

Establishment, development and strengthening of bilateral cooperation in the field of trust electronic services and electronic identification. 

Skopje, March 31st, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration Admirim Aliti had a working meeting with the representatives of the company AustriaCard.

Skopje, March 31st, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration Admirim Aliti presented the annual report from the public sector employees register for 2021.

In respect to this, he stressed out that, as of December 31, 2021, the number of employees in the public sector is 132,088 people, who work in 1,346 institutions.

Pages