Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 27 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работен состанок со Радка Бетчева, раководител за односи со членки и комуникации за Источна Европа, во Дирекцијата при ЕБУ(Европска радиодифузна унија).

Во првите 100 дена од работата на Владата во Република Северна Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација се фокусираше на неколку приоритети, како што се Проценка на национална онлајн безбедност на децата за Република Северна Македонија, развој на 135 нови електронски услуги, имплементација на услугата – „Извод од казнена евиденција за правни лица“ – услуга која е јавно достапна на националниот портал за електронски

Скопје, 26 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на свеченото примопредавање на ректорската функција на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, March 30th, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration Admirim Aliti and the State Secretary of MISA Elvin Hasan, had a meeting with the representatives of the March 18 Çanakkale, from the Republic of Turkey managed by the Rector Sedat Murat.

Skopje, March 29th, 2022

Today, within the frames of the strong efforts for further modernization and digitalization of the administration, the Minister of Information Society and Administration Admirim Aliti had a working meeting with the program director of the company "Startup Macedonia", Igor Madzov.

 

Skopje, March 28th, 2022

Opportunities for cooperation, current projects and challenges aimed at digitalization were the topics of discussion at the meeting I had today with the Ambassador of the Czech Republic, His Excellency Jaroslav Ludva.

Pages