Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 1 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, заедно со вицепремиерката Славица Грковска, како и претставници од УСАИД и Академијата за е-Влада, одржаа координативен состанок за активности во областа на сајбер безбедноста.

Скопје, 29 јули 2022

Новиот Национален план за управување со квалитет 2023-2025, МИОА како национална контакт точка и ресорен центар за управување со квалитет, го прави со поддршка на програмата ,,In-country support“, на Регионалната школа за јавна администрација ReSPA., која со обезбедување на експертиза го помага процесот на дефинирање на активностите кои ќе ги содржи Националниот план.

Скопје, 27 јули 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и директорот на Оперативно-техничка агенција(ОТА) Зоран Ангеловски, денеска потпишаа Меморандум за соработка.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, June 23rd, 2022

Opportunities for cooperation were the focus of today's working meeting between the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti and the Ambassador of Japan H.E. Hironori Sawada.

Skopje, June 23rd, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration (MISA), Admirim Aliti, signed an agreement with the director of the Inspection Council, Daniela Rendevska, for the provision of a software program for the automation of the inspection procedure and inspection work, which includes:

Skopje, June 22nd, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, attended the round table dedicated to the return of high quality staff to the homeland, under the title: "Return of human potential", organized by the "Mother Teresa" University.

 

Pages