Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 18 јануари 2023

Можноста за остварување на плодна меѓусебна соработка беше во фокусот на денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и проректорите на Меѓународниот балкански универзитет(IBU), г. Мевлудин Ибиши и г. Сердар Сердарорлу.

Ние како Министерство за информатичко општество и администрација и јас како министер, одговорни за законите поврзани со медиумите, најостро ги осудуваме заканите упатени кон вработените во телевизија Канал 5 од страна на физичко лице на социјалната мрежа „Фејсбук”.

Скопје, 16 јануари 2023

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска се сретна со амбасадорот Килијан Вал – новиот шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје со кој разговараа за реформите, плановите и предизвиците од кои се очекуваат вистински промени.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, October 20, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, had a meeting with the Rector of the "Ss. Cyril and Methodius" University Skopje, Mr. Nikola Jankulovski.

Skopje, October 17, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, visited the "Mother Teresa" Memorial House, where he met with the director Nasser Curri.

Skopje, October 17, 2022

Current challenges and future plans and projects in MIOA were the topic of today's meeting between the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti and the Ambassador of Switzerland, H.E. Veronique Hulman.

Pages