Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 18 ноември 2020

  Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во насока на развој на дигитализацијата и професионализација на администрацијата.

  Посочувајќи дека, при изготвувањето на предлог-буџетот се водело сметка да се најде баланс меѓу оптимизацијата на расходите на јавната администрација и дигитализацијата на јавните услуги, министерот Шаќири соопшти дека вкупниот предлог-буџет на Министерството за информатичко општество и администрација за 2021-та година изнесува 1.179.142.000 денари.

 • Скопје, 6 ноември 2020

  Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на 11-от состанок на Управниот одбор на РеСПА на министерско ниво, што се одржа онлајн. Во фокусот на состанокот беше препознавањето на работата на Регионалната школа за јавна администрација-РеСПА во изминатиов период полн со предизвици, но и во десетте години од нејзиното постоење.

 • Скопје, 4 ноември 2020

  Словачките искуства и знаења во однос на дигитализацијата на јавната администрација беа во фокусот на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири и амбасадорот на Република Словачка, Хенрик Маркуш.

  Двајцата соговорници разговараа за реформските процеси и билатералната соработка, особено за поддршката што Северна Македонија ја добива преку „Словачка помош“ (Slovakia Aid)

 • 2 ноември 2020

  Минатата недела на 29.10.2020 година работната група при Министерството за информатичко општество и администрација, ги разгледа доставените апликации за програмата „Huawei Seeds for the future 2020 “ и за учесници ги утврди следните студенти:

   

 • Тирана, 02 ноември 2020

  Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, денес учествуваше на министерскиот состанок во рамки на Дигиталниот Самит за Западен Балкан во Тирана, како завршен настан на Третиот дигитален Самит.

СООПШТЕНИЈА

Министерот Манчевски на Форумот за јавни услуги на Обединетите Нации во Хаг

Скопје, 23 јуни 2017 година

Министерот Манчевски присуствува на Форумот за јавни услуги на Обединетите Нации во Хаг, Холандија. Оваа година, Форумот се одржува под мотото „Иднината е сега: унапредување на иновациите во јавните услуги за Агендата за одржлив развој 2030“.

Министерот Дамјан Манчевски се сретна со Евроамбасадорот Самуел Жбогар

Скопје, 20 јуни 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денес оствари средба со Евроамбасадорот Самуел Жбогар и претставници од делегацијата на Европската Унија.

Скопје, 19 јуни 2017 година

Министерството за информатичко општество и администрација преку соработка со компанијата Huawei обезбеди можност да се наградат петте најдобрите студенти од ИКТ факултетите при државните универзитети во Република Македонија.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Министерот Манчевски на Форумот за јавни услуги на Обединетите Нации во Хаг

Скопје, 23 јуни 2017 година

Министерот Манчевски присуствува на Форумот за јавни услуги на Обединетите Нации во Хаг, Холандија. Оваа година, Форумот се одржува под мотото „Иднината е сега: унапредување на иновациите во јавните услуги за Агендата за одржлив развој 2030“.

Министерот Дамјан Манчевски се сретна со Евроамбасадорот Самуел Жбогар

Скопје, 20 јуни 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денес оствари средба со Евроамбасадорот Самуел Жбогар и претставници од делегацијата на Европската Унија.

Скопје, 19 јуни 2017 година

Министерството за информатичко општество и администрација преку соработка со компанијата Huawei обезбеди можност да се наградат петте најдобрите студенти од ИКТ факултетите при државните универзитети во Република Македонија.

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk


ЕНЕР

Мапираност на broadband покриенос