Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Букурешт, 29 септември 2022

Денеска во Букурешт се одвива процесот на гласање за генерален секретар на ITU (Меѓународната телекомуникациска унија), каде своето право на глас го искористи министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и голем број делегати, претставници од земјите членки на Унијата.

Букурешт, 28 септември 2022

На маргините на Генералната конференција на ИТУ што се одржува во Букурешт, Романија, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити се сретна со Мариус Скуодис - министер за транспорт и врски на Литванија, како и со Томас Ламанускас - кандидат за заменик генерален секретар на ИТУ.

Скопје, 28 септември 2022

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја усвои информацијата за почеток на подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет во јавниот сектор 2023-2025.

Министерство за информатичко општество и администрација како национална контакт точка и ресурсен центар за управување со квалитет, е институција која ги координира процесите и активностите во оваа област на национално ниво.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Букурешт, 29 септември 2022

Денеска во Букурешт се одвива процесот на гласање за генерален секретар на ITU (Меѓународната телекомуникациска унија), каде своето право на глас го искористи министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и голем број делегати, претставници од земјите членки на Унијата.

Букурешт, 28 септември 2022

На маргините на Генералната конференција на ИТУ што се одржува во Букурешт, Романија, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити се сретна со Мариус Скуодис - министер за транспорт и врски на Литванија, како и со Томас Ламанускас - кандидат за заменик генерален секретар на ИТУ.

Скопје, 28 септември 2022

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја усвои информацијата за почеток на подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет во јавниот сектор 2023-2025.

Министерство за информатичко општество и администрација како национална контакт точка и ресурсен центар за управување со квалитет, е институција која ги координира процесите и активностите во оваа област на национално ниво.

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони