Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 15 септември 2022
 

Проектот ,,Централен регистар за население“ на Министерството за информатичко општество и администрација е награден со специјално признание за Back-end Enabler за дигитална трансформација и зголемена приспособливост на натпреварот под мотото „Подобри јавни услуги за подобар живот на граѓаните“, организиран од ReSPA заедно со OECD/SIGMA.

Скопје, 15 септември 2022

,,Силно се стремиме кон професионална, ефикасна и отчетна администрација во служба на граѓаните и бизнис заедницата во нашата земја. Ние во МИОА исто така ја водиме, создаваме и промовираме дигиталната трансформација и развојот на информатичкото општество“, истакна министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити во обраќањето на министерската конференција на Западен Балкан за реформа на јавната администрација, во организација на Регионалната школа за јавна администрација(ReSPA) и ОЕЦД/СИГМА.

Скопје, 14 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити одржа работна средба со Баграт Тунјан - тим лидер за стратешко планирање и развој на политики во СИГМА и менаџер во Северна Македонија, со кого се разговараше за актуелната состојба во однос на процесот на реорганизација на институциите.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 15 септември 2022
 

Проектот ,,Централен регистар за население“ на Министерството за информатичко општество и администрација е награден со специјално признание за Back-end Enabler за дигитална трансформација и зголемена приспособливост на натпреварот под мотото „Подобри јавни услуги за подобар живот на граѓаните“, организиран од ReSPA заедно со OECD/SIGMA.

Скопје, 15 септември 2022

,,Силно се стремиме кон професионална, ефикасна и отчетна администрација во служба на граѓаните и бизнис заедницата во нашата земја. Ние во МИОА исто така ја водиме, создаваме и промовираме дигиталната трансформација и развојот на информатичкото општество“, истакна министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити во обраќањето на министерската конференција на Западен Балкан за реформа на јавната администрација, во организација на Регионалната школа за јавна администрација(ReSPA) и ОЕЦД/СИГМА.

Скопје, 14 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити одржа работна средба со Баграт Тунјан - тим лидер за стратешко планирање и развој на политики во СИГМА и менаџер во Северна Македонија, со кого се разговараше за актуелната состојба во однос на процесот на реорганизација на институциите.

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони