Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 23 март 2023

Интероперабилноста и дигитализацијата на јавните услуги беа во фокусот на денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу и директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување Арсим Хасани.

Скопје, 22 март 2023

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Азир Алиу оствари работна средба со директорката на А.Д. “Македонска Пошта” на Северна Македонија - Бујаре Абази, заменик генералниот директор Ненад Јосевски, Елми Зендели Директор за поштенски операции и Дарко Матески – Служба за продажба и дистрибуција. 

 Брисел, 21. Март 2023

Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу, денеска во Брисел ја предводи македонската делегација која одржа билатерален скринингсостанок за Поглавјето 10 - Информатичко општество и медиуми.На состанокот со претставниците на Генералниот директорат за соседство иполитика на проширување (DG NEAR) и Генералниот директорат за комуникациски мрежи, содржини и технологија (DG CONNECT), се дискутираше за повеќе аспекти на нивото на усогласеност на правниот систем во земјава во однос на европското законодавство.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 23 март 2023

Интероперабилноста и дигитализацијата на јавните услуги беа во фокусот на денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу и директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување Арсим Хасани.

Скопје, 22 март 2023

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Азир Алиу оствари работна средба со директорката на А.Д. “Македонска Пошта” на Северна Македонија - Бујаре Абази, заменик генералниот директор Ненад Јосевски, Елми Зендели Директор за поштенски операции и Дарко Матески – Служба за продажба и дистрибуција. 

 Брисел, 21. Март 2023

Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу, денеска во Брисел ја предводи македонската делегација која одржа билатерален скринингсостанок за Поглавјето 10 - Информатичко општество и медиуми.На состанокот со претставниците на Генералниот директорат за соседство иполитика на проширување (DG NEAR) и Генералниот директорат за комуникациски мрежи, содржини и технологија (DG CONNECT), се дискутираше за повеќе аспекти на нивото на усогласеност на правниот систем во земјава во однос на европското законодавство.

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони