Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 19 декември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација, со поддршка на Американска агенција за меѓународен развој во Република Северна Македонија-USAID CIDR Програмата, и експерти од областа на сајбер безбедноста од PMCG, денеска организираше еднодневна консултативна правна работилница за сајбер безбедност.

Скопје, 19 декември 2022.

Министерот Адмирим Алити на денешната прес конференција соопшти дека вкупниот буџет на МИОА за 2023 година изнесува 1,580,029,000 денари. Средствата се наменети за трите буџетските столба кои се во надлежност на МИОА, односно дигитализацијата, администрацијата и медиумите.

Скопје, 16 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска заедно со заменик премиерот Битиќи, одржа координативен состанок со експерти од проектот Зајакнување е-Влада, на кој беа разгледани степенот на реализација и очекувањата од проектот.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 19 декември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација, со поддршка на Американска агенција за меѓународен развој во Република Северна Македонија-USAID CIDR Програмата, и експерти од областа на сајбер безбедноста од PMCG, денеска организираше еднодневна консултативна правна работилница за сајбер безбедност.

Скопје, 19 декември 2022.

Министерот Адмирим Алити на денешната прес конференција соопшти дека вкупниот буџет на МИОА за 2023 година изнесува 1,580,029,000 денари. Средствата се наменети за трите буџетските столба кои се во надлежност на МИОА, односно дигитализацијата, администрацијата и медиумите.

Скопје, 16 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска заедно со заменик премиерот Битиќи, одржа координативен состанок со експерти од проектот Зајакнување е-Влада, на кој беа разгледани степенот на реализација и очекувањата од проектот.

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони