Сподели:

Работна средба на Министерот Jeton Shaqiri и директорот на Агенцијата за примена на јазикот Ylber Sela

Скопје, 16 септември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Jeton Shaqiri денеска оствари работен состанок со директорот на Агенцијата за примена на јазикот Ylber Sela.

На состанокот се разговараше за воспоставување на меѓусебна институционална соработка, со цел почитување на Законот за употреба на јазиците.

Притоа беше заклучено дека МИОА ќе ја има целосната поддршка и помош од страна на Агенцијата за примена на јазикот.

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form