Сподели:

Работна средба со министерот за локална самоуправа Горан Милевски

Скопје, 23 септември 2020

Соработката меѓу двете министерства во однос на реформите во јавната администрација и дигитализацијата, беа темите на работната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири и министерот за локална самоуправа Горан Милевски.

Двајцата соговорници се согласија дека реформите треба да продолжат, со цел поголема професионализација на администрацијата, која треба да биде вистински сервис за граѓаните, со зголемена ефикасност, транспарентност, отчетност и одговорност.

Министерство за информатичко општество и администрација

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form