Онлајн состанок помеѓу МИОА и СИГМА/ОЕЦД

Скопје, 13 октомври 2020

Соработката меѓу МИОА и СИГМА/ОЕЦД, беше главната тема на состанокот кој денеска се одржа онлајн.
 
На состанокот меѓу другите учествуваа: министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, шефот на СИГМА/ОЕЦД Грегор Вирант , Дејвид Кален, раководител на одделение во Генералниот Директорат за соседска политика и преговори за проширување при Европската комисија, како и Ружица Андроникова, преставник на Делегацијата на Европската Унија.
 
Учесниците имаа можност да разменат искуства и сугестии, при што изразија поддршка и помош во однос на проектите кои ги води МИОА, а се во насока на професионализација на администрацијата и дигитализацијата.
 

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form