Честитка на министерот Шаќири за одбележувањето на 30 годишнината од независноста

Скопје, 8 септември 2021

Почитувани сограѓани,

Честит „8 Септември“, ден на независноста на Република Северна Македонија!

Денеска се навршуваат 30 години од прогласувањето на независноста на државата. Во прославата на оваа јубилејна годишнина, имаме можност да погледнеме наназад и да го видиме тешкиот и успешен пат за да стигнеме овде.

Соживотот, вредностите, еднаквоста и инклузивноста се локомотивата што ќе ја повлече оваа земја кон поголеми успеси, кон евроатлантската интеграција.

Нека оваа годишнина биде почетна точка за уште посветла иднина за нас!

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони