Министерот Шаќири ќе се обрати на онлајн Регионален форум за иновации на ITU за Европа

На 22 и 23 септември ќе се одржи онлајн Регионален форум за иновации на Mеѓународната Унија за Телекомуникации(ITU) за Европа, на кој воведно обраќање ќе има Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Министерот Шаќири ќе ги поздрави учесниците на овој настан, кој ќе започне во 9.30 часот и на едно место ќе ги собере претприемачите и владините претставници од цела Европа, за да разговараат за иновативните дигитални екосистеми кои ја забрзуваат дигиталната трансформација во клучните сектори.
 
Дводневниот виртуелен настан го организира Канцеларијата на ITU за Европа, а е поддржан од Министерството за информатичко општество и администрација.

Форумот има за цел да ја поттикне инклузивноста и конструктивноста и обезбедува платформа за практичен дијалог помеѓу клучните чинители.

Развојот на дигиталното општество е еден од приоритетите на Министерството за информатичко општество и администрација и на Владата на Република Северна Македонија и се наоѓа високо на агендата за реализација. Активно работиме на поттикнување на дигиталната иновација.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони