Повик за пријавување на вториот онлајн „Хакатон за отворени податоци“

Скопје, 5 ноември 2021

Министерството за информатичко општество и администрација и Фондација Метаморфозис го организираат вториот онлајн „Хакатон за отворени податоци“, овозможен преку поддршката на Проектот на УСАИД за Граѓанско учество.  Ќе се одржи од 30-ти ноември до 3-ти декември 2021 година, во склоп на 17-то издание на интернационалната конференција е-Општество.мк.

Право на учество имаат тимови составени од студенти или стартап компании од областа на IT.

Сите заинтересирани учесници може да се регистрираат по електронски пат на следниов линк https://bit.ly/3b9iv04 , најдоцна до 24 ноември, 2021 година.

Победникот на Хакатонот ќе добие 3.000 долари, средства наменети за комплетирање на демо верзијата во функционална апликација.

Подетални информации се достапни на следниов линк: https://bit.ly/3mEMhQL

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони