Министерот Шаќири утре ќе учествува на Министерска тркалезна маса во рамки на Глобалниот самит за Отворено владино партнерство во Сеул

Утре, 14.12.2021 година, во Сеул, Република Кореја, ќе се одржи Глобалниот самит за Отворено владино партнерство, во виртуелна форма, на кој како говорник ќе учествува министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Самитот ќе обезбеди платформа и моментум за размислување за напредокот на ОВП во првата деценија и претставување на визијата за иднината.

Глобалните самити на ОВП историски даваат можност претставниците на владите, граѓанското општество и други да споделат искуства, најдобри практики и напредок во иницијативите и спроведувањето на отворена влада.

Сесијата за Источно партнерство и Западен Балкан, на којашто ќе се обрати министерот Шаќири, ќе се одржи од 14:00 до 16:00 часот.

Сесијата можете да ја следите на следниот линк: https://opengovpartnership-org.zoom.us/webinar/register/WN_FyLbqcF5SQmF1...

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони