Стоиме покрај граѓаните во секое време

Битола 12 јануари 2022

Денеска заедно со заменик Претседателот на Владата Николовски и министрите Милевски и Бочварски ја посетивме општина Битола каде остваривме средба со градоначалникот Тони Коњановски со кого разговаравме за помош од страна на Владата за санирање на штетите од земјотресот што ја погоди Битола.

По одлуката донесена вчера на владината седница, Министерството за локална самоуправа, заедно со владината Комисија за проценка на штети и општина Битола, имаат задача да направат извештај за проценка на штетите од земјотресот, врз основа на кој Владата ќе го утврди начинот со кој ќе им помогне на граѓаните и ќе ги преземе потребните мерки.

Оваа Влада знае да стои покрај своите граѓани и нема да престане да дава поддршка и помош во секое време и на кое било место.

Откако ќе биде подготвен извештајот за проценка на штетите, Владата ќе започне со издвојување на средства кои наменски ќе се употребат за покривање и санирање на штетите од земјотресот.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони