Работна средба со директорот на Државен завод за ревизија

Скопје, 17.06.2022 г.

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска го пречека во една работна средба, директорот на Државен завод за ревизија, Максим Ацевски.

Алити и Ацевски разговараа за процесот на дигитализацијата и за реформите во јавната администрација кои што се одвиваат според определената динамика.

 

Двајцата соговорници ги разгледа можностите за соработка помеѓу двете институции со цел процесот на дигитализацијата да го отвори патот на креирањето на поефективни услуги за граѓаните на Република Северна Македонија.
 
Се согласија и во иднина да се сретнат.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони