Алити- Мехдиијев : Дигитализацијата и иновациите во јавните услуги се ургентна потреба
Баку, 30.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска во Баку се сретна со претседателот на Државната Агенција за Јавни Услуги и Општествени Иновации под покровителство на претседателството на Република Азербејџан, г.Улви Мехдиијев.
 
 
На средбата што беше конструктивна, зборуваа за полето на дигитализацијата и иновациите во процесите и јавните услуги како една ургентна потреба.
 
 
Разменија и различни идеи што се поврзуваат со благосостојбата на граѓаните, бизнисите и државата.
 
Искуството на Азербејџан во ова насока придонесува многу за нас, во реализација и имплементација на нашите проекти.
 
 
Фокус на дискусијата беа можностите за соработка и продлабочување на добрите односи меѓу двете земји.
 
Алити му се заблагодари на претседателот за поканата и за подготвеноста да го споделат искуството и се договорија да ги официјализираат идните соработки.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони