Меморандум за соработка меѓу Министерството за информатичко општество и администрација и Оперативно-техничка агенција

Скопје, 27 јули 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и директорот на Оперативно-техничка агенција(ОТА) Зоран Ангеловски, денеска потпишаа Меморандум за соработка.

Со овој Меморандум се изразува подготвеност од двете страни да придонесат за повисоко ниво на дигитализација и сајбер безбедност, нудејќи взаемна поддршка и соработка за правни прашања, размена на информации, знаења и искуства.

Алити и Ангеловски изразија надеж дека оваа соработка ќе донесе позитивни резултати и ќе им послужи на институциите во подобрувањето на услугите за граѓаните.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони