Министерот Алити учествуваше на настанот во Тирана: Дијалози за дигиталната агенда – „Целосно дигитални јавни услуги“

Тирана, 23 септември 2022

Денеска во Тирана, заедно со министерката за стандарди на услугите во Албанија, г-ѓа Милва Економи, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити беше дел од панелот за дискусија каде што се разговараше за дигиталните јавни услуги.

Овој панел беше организиран во рамките на ICEDA (Increasing Civic Engagement for the Digital Agenda), на кој се разговараше за предизвиците, ризиците и плановите со цел обезбедување на квалитетни и функционални дигитални услуги кои заштедуваат време и го олеснуваат животот на граѓаните.

Министерот Алити ја истакна посветеноста на МИОА и важноста од размена на практики меѓу земјите од регионот, за да се биде што поблиску до потребите на граѓаните.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони