Честитки од Министерот Алити до новиот генерален секретар на ITU, г-ѓа Дорин Богдан-Мартин

Букурешт, 29 септември 2022

На чело на Меѓународната телекомуникациска унија за првпат ќе биде жена, која ќе ја води Унијата во служба на унапредувањето на информациско-комуникациските технологии (ИКТ).

,,Заедно со претставниците од 193 земји-членки на Меѓународната телекомуникациска унија (ITU) во светот, во рамките на Генералната конференција во Букурешт, за генерален секретар ја избравме г-ѓа Дорин Богдан-Мартин, која ќе раководи со организацијата за следниот мандат 2022-2026 година“, соопшти министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

По тој повод, министерот Алити  во својот говор, во име на Владата на Северна Македонија и го честиташе изборот на г-ѓа  Дорин Богдан-Мартин, посакувајќи и успех во нејзината мисија и изразувајќи надеж дека нејзиниот придонес позитивно ќе влијае на продлабочувањето на соработката меѓу земјите-членки.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони