Министерот Алити ја пречека Претставничката од УСАИД во РСМ г-ѓа Џери Дајбл
Скопје, 3 октомври 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска ја пречека Претставничката на Канцеларијата на УСАИД во РСМ, г-ѓа Џери Дајбл, со која разговараа за можностите за соработка во областа на дигитализацијата.
 
Министерот Алити, нагласи, дека досегашната соработка и поддршка со УСАИД, особено за проектите за сајбер безбедноста, се исклучително вредни и дека треба да продолжат, за да донесат задоволителни резултати.
 
 
Исто така, Алити ја информираше за ангажманот на МИОА во процесот на реформи во јавната администрација и реорганизација на институциите, со што се труди позитивно да се влијае на професионалноста и ефикасноста на државната администрација.
 
Соговорниците се согласија да се сретнат и во иднина, со цел да продолжат во продлабочувањето на соработките.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони