Министерот Адмирим Алити се сретна со амбасадорката на Швајцарија Н.Е. Вероник Хулман

Скопје, 17 октомври 2022

Тековните предизвици и идните планови и проекти во МИОА, беа тема на денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и амбасадорката на Швајцарија, Н.Е. Вероник Хулман.


За време на разговорите, министерот ја запозна амбасадорката и со проектите за дигитализација и реформите во јавната администрација.

,,Овие проекти се приоритети на Министерството и имаат за цел да ја зголемат демократијата во земјата, да обезбедат транспарентни, одговорни институции, професионална, деполитизирана администрација и квалитетни услуги за доброто на граѓаните“, рече министерот Алити.


Швајцарија е постојан поддржувач на нашата земја во реформите, економскиот и демократскиот развој, затоа министерот Алити нагласи дека добрите односи меѓу државите ќе останат и понатаму и ќе се интензивираат. Во таа насока ваквите средби ќе продолжат и понатаму за зајакнување на овие билатерални односи.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони