Работна средба на министерот Алити со ректорот Никола Јанкуловски
Скопје, 20 октомври 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ Скопје, г-дин Никола Јанкуловски.
 
Алити, заедно со ректорот, разговараа за предизвиците во идните планови, при што се осврнаа на прашањата и можностите за создавање поефикасен систем во администрацијата и давање услуги.
 
 
Тргнувајќи од фактот што ваквите институции директно влијаат на создавањето на нови професионални рамки, го прават уште почувствителен и поважен, затоа министерот Алити нагласи дека МИОА останува отворено за соработка и поддршка во реформите и позитивните промени.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони