Министерот Алити присуствуваше на Генералното Собрание на ЕТНО
Скопје, 28 октомври 2022
 
Денеска во Скопје се одржуваше 64-та Генералното Собрание на ЕТНО, Европската Асоциација на Телеком Оператори.
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, во панел дискусијата на ЕТНО, се осврна кон прашањето за телекомуникацискиот сектор во Северна Македонија, вклучувајќи ги успесите и предизвиците на овој сектор.
 
 
“Потребата од соработка помеѓу операторите, регулаторите и владата, со цел да се обезбеди ефикасност и ефективност во обезбедувањето супер брз интернет за граѓаните, по пониска цена, што ќе ни овозможи да бидеме уште повеќе конкурентни во зголемувањето на благосостојбата на граѓаните и зајакнувањето на дигиталната инфраструктура.”, рече меѓу другото министерот Алити.
 
ЕТНО, Асоцијацијата што ги претставува главните даватели на дигитални мрежи и услуги во Европа, се состана во Скопје на годишното Генерално собрание, организирано од главниот телекомуникациски оператор на Северна Македонија „Македонски телеком“.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони