Министерот Алити на свечен прием кај амбасадорот на Република Албанија

Скопје, 29 ноември 2022

На покана на амбасадорот на Република Албанија, Н.Е. Фатос Река, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити присуствуваше на свечениот прием по повод 28 ноември - Денот на независноста на Албанија.

,,Како министер Албанец во Северна Македонија, горд сум што со Албанија, покрај братските односи, имаме лојално партнерство и одлична соработка. Нашата интеракција, освен што ги прави среќни нашите граѓани, обезбедува и нови можности, стабилност, развој и постигнување на целите за двете држави“, порача министерот Алити.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони