Работна средба со Директорот на Агенцијата за примена на јазикот на РСМ

Скопје, 15 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити денеска го пречека директорот на Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, г-дин Илбер Села,, со кого разговараше за можностите за соработка во однос на ефикасноста на јавните институции, обезбедување и олеснување на институционалните процедури преку имплементација на албанскиот јазик, за да бидеме што попродуктивни и поблиски до граѓаните.

Соговорниците се договорија  средбите да продолжат во насока на воспоставување конкретни чекори на соработка.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони